torsdag 1 oktober 2009

Livsglädje på äldre dar den 30 september


Hjälpmedelsinstitutet var på plats och förevisade vilka hjälpmedel för äldre som finns att tillgå och hur man arbetar med att fler äldre ska få tillgång till dessa.


Camilla Sparring visade på hur enkelt kommunerna kan arbeta för att äldre och barn ska få bra, god mat till ett hyfsat pris. Besök även http://www.camillasmatuppror.se/ och skriv på!!!Från vänster: Gun Ratio, PRO, Hans Lenkhert, SPF, Lars Gustavsson (KD), suppleant riksdagens skatteutskott och Lennart Hedquist (M), ordförande riksdagens skatteutskott debatterade pensionerna och skatten.


Herman Ekbäck och Åke Lindestad från Kristdemokratiska Seniorförbundet hjälpte till med att ta betalt och allt kringarrangemang.


Salen var fullsatt med åhörareModerator Sigfrid Leijonhufvud och Fredrik Tjulander, landstinget Västmanland är inbegripna i ett samtalÄldreminister Maria Larsson är en frisk fläkt i regeringen menade moderatorn

Maria Larsson - äldre- och folkhälsominister

Boviera talade om bostäder för 50+
Efter drygt ett halvårs planerande gick i Västerås seminariet "Livsglädje på äldre dar" av stapeln 30 september. Arrangemanget var öppet för alla. Ca 80 personer från Västmanland och närområdet lyssnade och deltog aktivt.
Dagen inleddes med debatt mellan riksdagens skatteutskott och pensionärsföreningarna om skatter och pensioner. Maria Larsson öppnade eftermiddagen med att berätta om vad hon och regeringen gör för att förbättra äldreomsorgen. Västerås Stad och Landstinget Västmanland visade sedan på hur Maria Larsson-pengarna används rent konkret i länet.
Camilla Sparring berättade med stor inlevelse om sin kamp för att vi ska slippa äta cook-chill-mat (färdiglagad mat som värms upp), Hjälpmedelsinstitutet visade på nya tekniska lösningar för äldre och dagen avslutades med inspirerande bilder från framtidens boende; Bivieran. Moderator för dagen var Sigfrid Leijonhufvud, journalist och politisk sakkunnig hos Mats Odell.
"Dagen blev mycket bättre än vi kunnat föreställa oss. Nu har vi många värdefulla förslag och kontakter att arbeta vidare med. Det här är en arbetsmetod vi varmt rekommenderar, säger ombudsman Maria Lindelöf."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar