torsdag 11 juni 2009

Ur askan i elden - riktinget är på G

Just när elden svalnat efter EU-valet är det återigen dags för nästa "BIG EVENT"

RIKSTING i Västerås 25-27 juni på ACC

YEAH!!! 600 glada (hoppas vi iallafall) kristdemokrater kommer till Västerås uppfyllda av möjligheten att påverka partiets politik genom motionerna. I år slår det tydligen rekord i antal motitioner.

Delegationsgruppens ledare är Elisabet Fridén och hon har mailat alla ombud för genomgång av motionerna.

Här kan ni förhandsläsa vad tidningen Kristdemokraten kommer att skriva....publiceras i nästa veckas Kristdemokraten. www.kristdemokraten.com

”Vi vill ge rikstingsdeltagarna en ordentlig energikick”
Planeringsgruppen välkomnar alla kristdemokrater till ett riksting med energitema i Mälarstaden Västerås.

Västerås. – Vi i planeringsgruppen är laddade med massor av energi som vi vill dela med oss av. Alla som kommer hit ska känna att de får en ordentlig energikick.
Malin Gabrielsson, Maria Lindelöf, Sven Svensson, Joakim Widell och Amanda Agestav talar med en röst när de säger att årets riksting, 25-27 juni i Västerås ska bli en energidepå.
Alla rikstingsdeltagare kommer att välkomnas med en energipåse med hemligt innehåll som är ditlagd i förväg på varje stol i kongresshallen.

Självklart temaval
– Västerås är ett världsledande högteknologiskt centrum med fokus på global energiförsörjning, förnybara energikällor, energieffektivitet, avancerad kraftöverföring och unika biogasanläggningar. Med tanke på det var det lätt att välja ett energitema för rikstinget, säger Maria Lindelöf som är ombudsman för kristdemokraterna i Västmanlands län.
KD i Västerås ville ha rikstinget redan förra året men fick då avslag. Inför detta års val av ansvarig rikstingsstad skickade man en chokladask med nio chokladbitar i som symboliserade lika många skäl till varför de ville ha rikstinget i Västerås.
– Sen sände vi in en ansökan där det stod: Chokladen har Ni ätit upp men alla nio skäl finns kvar, säger Maria Lindelöf, som bland annat har ett förflutet som projektledare på en reklambyrå.
Västerås vann naturligtvis kampen om rikstinget.

Inga irritationsmoment
Planeringen ligger ”on time”. Redan i november utsågs ansvariga gruppledare för receptionen, värdarna, rikstingsfesten, barnaktiviteterna och PR-kommittén och målsättningen med tinget är klar.
– Utgångspunkten för hela arrangemanget är att vi ska försöka eliminera alla irritationsmoment. Maten på festen, (grillad fläskfilé med potatissallad och bröd), ska räcka till alla deltagare och vara varm, alla köer ska bort, underhållningen ska passa för alla, ljudnivån ska vara rimlig och alla hålltider ska hållas, säger Sven, som är ansvarig rikstingsgeneral.
– Underhållningen på festkvällen består av lokala förmågor med energitemat som bas och sextetten ”Rytterne Röj”, säger Maria.
Ett nytt inslag i år är att det blir en kvällsvickning runt klockan tio med korv & bröd till självkostnadspris på festkvällen. En cafeteria ska också hållas öppen under tinget för informella samtal och energipåfyllning.


Tommy Wiberg
tommy@kristdemokraten.com

Vill du vara med och hjälpa till under rikstinget kontaktar du distriktskansliet på 021-12 13 10. Du är varmt välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar